An Vandenberk

Wie is An Vandenberk?

An Vandenberk, ontwerpster, fashionista, designer, patroontekenaar en lederambachtsvrouw. Met liefde voor het leven, mensen, alles wat mooi is, de natuur en eerlijke handel.

Creativiteit begon al op jonge leeftijd!

Als tiener altijd aan het tekenen en knutselen, vaak experimenterend met verschillende technieken en materialen. Mode is altijd mijn favoriete passie geweest. Kleding maken op 13-jarige leeftijd. Een jaar later maakte ik mijn eerste “gerecycleerde” tas van oude jeans en lederen laarzen. Ik houd ervan om mijn eigen mode te creëren en te dragen en neig van nature naar hedendaagse kunst en vorm. Ik ben geïnspireerd door de overledenen Eric Beaudoin, Niyona, Raf Simons, het modernisme, Gerrit Rietveld en Toyo Ito.

Gecertificeerde lederbewerkers en patroontekenaar, erkend door Syntra Brussel. Naast mijn ontwerpvaardigheden heb ik ook een diploma interieurontwerp van LUCA School of Arts.

Mijn missie

Als ontwerper en lederambachtsvrouw ben ik toegewijd aan het ontwerpen van luxueuze designerkleding en het maken van hoogwaardige lederwaren in mijn atelier in Brussel, terwijl ik me tegelijkertijd inzet voor duurzaamheid en ethische praktijken.

Mijn missie is om originele en unieke, maar tijdloze stukken te creëren die niet alleen de schoonheid van de menselijke natuur weerspiegelen, maar ook onze ecologische voetafdruk minimaliseren.

Door zorgvuldige inkoop van milieuvriendelijke materialen – zoals bamboestoffen, geüpcycled of dead stock leder en andere materialen, verantwoorde productie en ondersteuning van lokale bedrijven – streef ik ernaar een positieve impact achter te laten op de planeet en de gemeenschappen die ik bedien.

Ik stel me een toekomst voor waarin mode en verantwoordelijkheid hand in hand gaan, waardoor mensen van alle achtergronden hun stijl met een geweten kunnen uitdrukken.

Visie

Met mijn duurzame en inclusieve kleding- en lederwaren projecten draag ik bij aan de baanbrekende beweging in de mode-industrie en streeft naar een wereld waarin elke steek een verhaal vertelt over uniciteit, compassie, diversiteit en zorg voor het milieu. Door mijn inzet voor eerlijke handel, milieuvriendelijke materialen en vakmanschap dat traditie in ere houdt, wil ik luxe herdefiniëren door het synoniem te maken voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Ik omarm de pracht van diversiteit en zet me in voor het creëren van een inclusieve collectie die mensen van alle achtergronden kracht geeft om volledig zichzelf te zijn. Ik zie mode als een middel voor positieve verandering, dat mensen en planeet verenigt in een harmonieuze verweving van stijl en bewust leven.

Mijn waarden

Duurzaamheid

Een toewijding aan milieubeheer, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van duurzame praktijken in de gehele toeleveringsketen.

Inclusiviteit

Diversiteit omarmen en inclusieve en genderless stukken creëren die individuen van alle achtergronden respecteren en waarderen.

Vakmanschap

Toewijding aan het behoud van ambachtelijke technieken en het creëren van duurzame producten van hoge kwaliteit die de tand des tijds doorstaan.

Circulaire economie

Streven naar een circulaire economie, waarbij afval tot een minimum wordt beperkt en materialen waar mogelijk worden gerecycled of geupcycled.

Ethische praktijken

Leveranciers kiezen die eerlijke lonen, veilige werkomstandigheden en een ethische behandeling van werknemers op alle niveaus van het productieproces naleven.

Klantenvoorlichting

Empowerment van klanten door voorlichting over duurzame modekeuzes en de positieve impact van bewust consumeren.

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid nemen voor de milieu- en sociale gevolgen van de acties van het bedrijf en voortdurend streven naar verbetering.