Duurzaamheid

De manier waarop ik werk

Als een project dat naar de toekomst kijkt met de rijke ervaring uit het verleden, geef ik vorm aan mijn creaties door hergebruik, vakmanschap en ambacht op een eerlijke en duurzame wijze te benaderen.

Een duurzaam Belgisch designer merk.

Ik geloof dat onze planeet duurzame acties nodig heeft, niet alleen in het leven in het algemeen, maar ook in designer mode en handgemaakte lederen accessoires.

Durf anders te zijn, durf jezelf te zijn en denk aan onze planeet.

Prachtige en duurzame designerkleding en lederen accessoires. Dat is waar An Vandenberk voor staat met de op maat gemaakte lederwaren en het duurzame en inclusieve designermerk This Is No Disco.

” Creativiteit kent geen grenzen, maar onze planeet wel.
Daarom kies ik voor een duurzame aanpak, zowel in mijn tassencreaties als in mijn tijdloze Bamboo kledingcollectie”.

Leer mij beter kennen

Unieke lederen items

Alle lederen tassen zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met de klant.

Deze unieke stukken zijn gemaakt van upcycled leder (jouw materialen of de mijne), dead stock leder of nieuw leder met de hoogst mogelijke certificering, afkomstig uit België, Nederland of Frankrijk.

Met de restjes maak ik waardevolle lederen accessoires om je tas te verfraaien of je levenskwaliteit en organisatie in je tas te verbeteren.

De hardware komt van de hoogste kwaliteit en meest milieuvriendelijke leveranciers en fabrikanten die in Europa beschikbaar zijn!

Met mijn creaties streef ik naar een no-waste omgeving.

#ecofashion

Bekijk hier mijn realisaties

Kleding Collectie

This Is No Disco

This Is No Disco’s Just Be You in Bamboo limited collection(*) van tijdloze en unieke designerstukken in stoffen van bamboevezels, ontworpen door mij in Brussel, Belgiëgeproduceerd door Bamboo Belgium en in samenwerking met de getalenteerde kunstenaar Paul Holland voor de prachtige printontwerpen.

Bamboo Belgium is voor 100% toegewijd aan dezelfde duurzame waarden als ik. Transparantie en duurzaamheid maken deel uit van elke stap van het makersproces. Slow fashion is van essentieel belang voor ons beiden.

De productie vindt plaats in Europa, met uitzondering van de duurzame bamboepulp(**), die wordt aangekocht in China. Van spinnen tot weven, verven en stikken, alles gebeurt binnen een straal van 80 km in Portugal.

De prints zijn verzorgd door INK Brussels.

(*) Minder afval!
(**) De partner van Bamboo Belgium in China heeft een certificaat/ is gecertificeerd voor duurzame teelt en maakt gebruik van een ‘close the loop’-proces. Dit houdt in dat:
– Bamboepulp wordt geteeld met natrium in het water.
– Afvalwater wordt geneutraliseerd en gerecycled. – bron : https://www.bamboobelgium.be/waarombamboo_eerlijkeproductie

Bekijk de kleding collectie

Stoffen & Materialen

Leder

Upcycled leder

Ik maak luxueuze nieuwe stukken van oude lederen kleding, schoenen en tassen.

De meeste items zijn zorgvuldig uitgekozen op Brusselse rommermarkten, in tweedehandswinkels of verkopen. Andere heb ik cadeau gekregen.
De klant kan ook zijn eigen oude leren voorwerp(en) meebrengen die ik hergebruik in de creatie op maat die ik voor hem maak.

Oude lederen materialen worden verstevigd en geüpgraded met de meest milieuvriendelijke materialen mogelijk. Zo garandeer ik een tijdloos en duurzaam nieuw stuk aan de klant.

Nieuw leder (herkomstcertificering)

Nieuw leder kan afkomstig zijn van leder overstocks, zorgvuldig geselecteerd bij leder leveranciers, voornamelijk in Nederland en Frankrijk. Bij het kopen van leder ligt de nadruk altijd op de kwaliteit van de huiden, de kleur, oppervlakteafwerking en de uniekheid van het stuk.

Als het nodig is, gebruik ik ook nieuw leer met de hoogst mogelijke ECO-certificering dat verkrijgbaar is bij de leerleveranciers in België, Nederland en Frankrijk.
Let er bij het inkopen op dat het leer afkomstig is van Europese leerlooierijen.

Ik gebruik enkel nieuw leder op vraag van de klant. Dit kiezen we altijd samen specifiek voor het project.

Hardware

Sourcen alleen tweedehands hardware van uitstekende kwaliteit, waar mogelijk en op verzoek van de klant.

Nieuwe hardware, voornamelijk messing, verguld, palladium verguld of matzwart.
Geleverd door een Italiaanse leverancier van topkwaliteit, die het messingafval hergebruikt voor een duurzame productie van hoogwaardige hardware.

Bij het kiezen van hardware ligt de focus op de kwaliteit van het materiaal, milieuvriendelijkheid en design.

Stoffen & Materialen

Bamboe (en certificering Bamboo Belgium)

Bamboe is een snelgroeiend gewas en kan overal groeien. Het heeft alleen regenwater en zon nodig en kan onbeperkt geoogst worden. In tegenstelling tot andere stoffen is het gebruik van pesticiden en/of kunstmest niet nodig. De opbrengst van de oogst is 10x hoger. Bamboe compenseert 30% meer CO2 dan andere planten. Vergeleken met traditioneel textiel is de productie van bamboe 80% minder schadelijk voor het milieu.
Waarom kiezen voor Bamboe kleding geproduceerd door Bamboo Belgium?

  • Onze bamboekleding is ongelooflijk zacht, licht en comfortabel om te dragen.
  • Bamboe is een antibacteriële en ademende stof. Hierdoor wordt er drie keer meer vocht geabsorbeerd dan bij andere stoffen. Je voelt je de hele dag fris en onaangename geurtjes blijven minder snel hangen.
  • Bamboe is een anti-allergische, huidvriendelijke stof. Onze bamboestof is OEKO-Tex100 gecertificeerd. Dit betekent dat de stof vrij is van schadelijke chemicaliën.
  • Bamboekleding biedt thermisch comfort en UV-bescherming. Het voelt warm aan in de winter en koel in de zomer.
  • Onze collectie is gemaakt van biologisch geteelde bamboe. De bamboe wordt gekweekt zonder gebruik van pesticiden, kunstmest of chemicaliën.
  • Bamboe is een duurzame en hernieuwbare grondstof en perfect composteerbaar. Een extra pluspunt voor het milieu.
Bekijk mijn kledingcollectie gemaakt van bamboestoffen